Contra indicaties EMDR

Contra indicaties EMDR :

Wat zijn contra indicaties om geen therapie te kunnen toepassen?

Psychoses

Alcohol

Drugs 

voor de rest zijn er eigenlijk geen contra indicaties voor EMDR therapie. Bij alcohol gebruik bedoelen we niet dat u af en toe een keer een wijntje of borreltje drinkt.

Zwanger is geen reden om EMDR therapie te volgen. Wij vinden het niet/minder belangrijk dat u stabiel bent. Immers EMDR therapie kan er juist voor zorgen dat u stabieler in het leven kunt staan. Hierin verschillen de meningen van diverse organisaties echter vanuit de opleiding hebben wij geleerd dat stabilisatie niet een belemmering voor EMDR is.

Hierin verschillen we in veel gevallen met instanties als het reguliere GGZ. Onze specialisatie is EMDR en traumatherapie wellicht dat wij hierdoor meer ervaring hebben. Wij houden van maatwerk en zullen dat bij iedere cliënt aanbieden. Ieder mens is anders en iedereen heeft andere persoonlijke behoeften waar wij zo ver mogelijk rekening mee houden. 

EMDR therapie is niet gevaarlijk mits het word uitgevoerd door een gediplomeerd en ervaren therapeut of psycholoog. Wij hebben onze opleidingen gevolgd via de VEN maar zijn geen lid van de VEN. Ook onze verplichte jaarlijkse bij- en nascholingen volgen wij via opleidingen binnen de VEN.

Enkele ervaringen van cliënten kunt u hier lezen.

Heeft u twijfels bespreek dit dan met uw behandelaar. Deze zal altijd met u kijken wat u nodig bent en indien u contra indicaties heeft kunnen we altijd bespreken hoe we samen tot een oplossing komen. Dat kan zijn dat we samen kijken naar een ontwenningstraject of afbouwschema.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *