Slaap programma en EMDR

Slaap programma

De verleiding om bij je huisarts slaapmedicatie te halen is groot en kan voor kortstondig een oplossing zijn. Maar als je slapen een probleem is wat langer duurt kijk dan eens naar dit mooie programma.

Ons slaap programma bestaat uit 6 fysieke bijeenkomsten in onze praktijk. Deze sessies worden wekelijks gehouden en bevatten ook een bepaalde mate  van huiswerk in de vorm van oefeningen en opdrachten.

We willen uiteraard jouw slaap inzichtelijk hebben, deze ga je dan ook bijhouden in een dagboek. Soms denken we dat we meer of minder slapen en door dit eens goed bij te houden kunnen we eens kijken of het echt of te veel of te weinig is.

Middels ons slaap programma helpen wij u weer uitgerust wakker te worden.

Maar liefst 40% van de mensen ervaart slaapproblemen en slaapt slecht, 25% leid aan een slaapstoornis en 10% heeft last van slapeloosheid. Verontrustende cijfers waarbij dus blijkt dat er heel veel mensen zijn die ’s nachts wakker liggen. Ieder uur op de klok voorbij zien komen.

Het programma bevat 5 onderdelen, in grote lijnen :

  • Inzicht krijgen in jezelf
  • Invloed van je levensstijl op je slaap
  • Slaapgewoonten
  • Denken en je slaap
  • Ontspanning en stress

In het programma proberen we ook veel educatie te geven. Iets wat wij binnen onze praktijk erg belangrijk vinden. Want als iets “stuk” is en je weet niet hoe je iets moet “maken” omdat je niet weet hoe het in elkaar steekt word erg lastig.

Bij ieder onderdeel horen dat oefeningen of opdrachten deze bespreken we in de sessie erna altijd. Wellicht komt het wat rauw op je dak maar slapen is aangeleerd gedrag, maar….. nu niet schrikken of boos worden want…… het mooie is dat aangeleerd gedrag ook weer af te leren is dus ook slaap.

Stress

Stress heeft ook een negatieve invloed op je slaap. Inzicht in stress helpt jou om stress niet meer je nachtrust te laten verstoren. Want je kent ze vast wel uit je omgeving van die mensen die schijnbaar nergens wakker van liggen. Stress speelt een grote rol bij het in- en doorslapen. Door bewust te ontspannen ga je tegenovergestelde reacties van stress in je lichaam uitlokken.

EMDR en slapeloosheid

Soms blijkt er een trauma of PTSS als onderliggend trauma te zijn. Middels EMDR therapie kunnen we dit aanpakken. In het programma is indien noodzakelijk ruimte voor 2 EMDR behandelingen. Mochten er hiervoor meer nodig zijn dan zullen we dat met u bespreken.

Online programma

Binnenkort is ons slaap programma ook online te volgen. Wekelijks ontvangt u dan een training met de opdrachten en  oefeningen. Deze kunnen ondersteunend of aanvullend zijn op het programma maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd.

De kosten voor het complete slaap programma bedragen € 750,- (deze worden niet door de zorgverzekeraar vergoed, in veel gevallen wel door werkgevers, blijft u vanwege ziekte uitval thuis dan zal dat uw werkgever snel rond de € 250,- per dag kosten, tevens is het voor hen belasting aftrekbaar)

Gebruikt u slaapmedicatie en wilt u deze afbouwen? Deze tips om medicatie af te bouwen helpen u! Maar altijd in overleg met uw huisarts of slaaptherapeut of coach.

Mijn eigen verhaal en ervaringen omtrent slaapproblemen.