Trauma’s rond de bevalling

Wij bieden EMDR-therapie, traumadebaas aan voor jonge moeders met klachten voortkomend uit een zware zwangerschap, ingrijpende bevalling (bevallingstrauma), miskraam, vroeggeboorte of (vroegtijdig) overlijden van de baby, gehandicapt kindje, vruchtbaarheidsproblemen, postnatale depressie of een nare kraamperiode. Door zo’n onverwerkte traumatische of ingrijpende ervaring kunnen er klachten ontstaan. Trauma’s rond de bevalling.

Met de jonge moeders bedoelen we vrouwen die nét moeder zijn geworden. Maar natuurlijk is dit traject ook bedoeld voor moeders van een tweede of derde kindje. Ook de moeders die pas na een langere periode klachten ontwikkelen zijn van harte welkom.

De jonge moeders die wij in onze praktijk zien ervaren uiteenlopende klachten. Sommige moeders hebben last van nachtmerries, ervaren (nieuwe) angsten, stress, verdriet, schuldgevoel of kunnen lastig genieten van het moederschap. Wanneer een jonge moeder hierdoor vastloopt en psychische klachten ontwikkelt kan dit veel impact hebben op je leven. Juist wanneer je moeder geworden bent en je voor een baby moet (kunnen) zorgen. Door de traumatische of ingrijpende gebeurtenissen te behandelen zien wij jonge moeders opknappen en hun leven als kersverse ouder (positief) voortzetten. Ons motto is: een blije ouder is een blije baby. Wanneer je als ouder lekker en goed in je vel zit kun je meer genieten van het ouderschap. Dit heeft vanzelfsprekend een positief effect op je baby.

HOE ZIET DE BEHANDELING ER UIT? Een ‘jonge moeder traject’ is een kortdurend traject (3-7 sessies) middels EMDR-therapie. Vaak zien we dat 2-4 sessies behandeling voldoende zijn. Wij zullen snel tot de kern komen. U kunt kiezen voor wekelijkse sessies maar wetenschappelijk is aangetoond dat een intensief traject van 4-6 of 8 dagen nog effectiever is, deze bieden wij ook. Dit is zelfs in het weekend mogelijk.

EMDR therapie is een wetenschappelijk aangetoonde kortdurende methode met mooie positieve blijvende resultaten. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een behandelmethode om traumatische of ingrijpende ervaringen te verwerken. Wij blijven up to date en volgen continu nieuwe trainingen op EMDR gebied en zijn hierin echt gespecialiseerd.

Een zwangerschap is geen contra-indicatie voor EMDR therapie.