EFT therapie

Body-mind-energy choaching, EFT therapie hoe werkt het?

In ‘gesprek’ met jezelf en je lichaam

In het lichaam gebeurt niets voor niets en in principe werkt het lichaam altijd perfect. Emotionele remmingen of overprikkeling zorgen voor blokkades in je creativiteit, je fysieke veerkracht, je beslissingen en je persoonlijke ontwikkeling. Opgebouwde spanning zorgt in je lichaam voor chronische gespannenheid met een veelvoud aan lichamelijke en emotionele klachten tot gevolg, zoals benauwdheid, angstgevoelens, spierpijn, slapeloosheid, buikklachten, vermoeidheid, eetstoornissen, impotentie etc. Dat heeft vaak weer een onveilig gevoel met betrekking tot het eigen lichaam en vermindering van het zelfvertrouwen tot gevolg.

Doorlopen en deze lichamelijke signalen niet herkennen, ontkennen of niet willen accepteren is de optie van de doodlopende weg. Vroeg of laat sta je geblokkeerd ‘langs de weg’. Dit is meestal de fase dat artsen je geen duidelijk antwoord, maar wel pillen, kunnen geven voor je lichamelijke ongemakken. Mogelijk kom je in een, met wachtlijsten, geplaveid, traject terecht van specialisten die hun best doen je klachten in een medische diagnose te vertalen. Wat in 70 a 80% van de gevallen in vage of algemene containerdiagnoses uitmondt.

Als het bovenstaande het geval is, waar kunnen wij u dan bij helpen?

– Inzicht geven in uw klachten/ signalen, hun ontstaan en hun werking.
– Hoe maak u weer contact met uw lichaam en uw gevoel?
– Hoe lost u zelf, snel en effectief uw lichamelijke – en emotionele spanningen en angsten op?

– Hoe doorbreekt u uw vastgelopen gedrag, emoties en mentale overtuigingen?
– Hoe word en blijft u een gezond en energierijk mens?

Ons wordt van jongs af aan niet geleerd de taal van ons lichaam adequaat te interpreteren. We ervaren zodoende veel emotionele en dus fysiologische uitingen in ons lichaam als een klacht welke we het liefst zo snel mogelijk willen onderdrukken. Door deze misinterpretatie maken we deze reacties alleen nog maar erger en jagen we ons stress-systeem alleen nog maar verder op. We gaan zodoende van wachtkamer naar wachtkamer, ieder specialisme heeft z’n eigen focus en zal zijn eigen etiket erop plakken zoals:

Fibromyalgie / Rheumatoloog

Geirriteerde- of prikkelbare darm (irritable bowel syndroom) / Internist of maag/darm/lever arts

Onverklaarbare druk op de borst ( non cardiac chestpain) /Cardioloog

Burnout klachten /  Internist of Immunoloog

Hyperventilatiesyndroom  / Longarts of Internist

Onbegrepen onderbuik klachten / Gynaecoloog

De psycholoog is geschoold om gedrags- en denkpatronen te etiketteren en de patiënt in die zin van een indicatie te voorzien alwaar dan weer een cognitieve therapie op los gelaten kan worden. Maar in deze benadering blijven de lichamelijke sensaties, die met de emoties gepaard gaan en waar de cliënt juist zo’n last van heeft, weer buiten de behandeling. De cliënt zegt vaak, na vele sessies, zijn verhaal nu wel als boek uit te kunnen brengen, maar zich nog steeds ongelukkig te voelen en nog steeds last heeft van zijn lichamelijke ongemakken. Daar moet hij dan middels gedragstherapie mee leren omgaan. Dat wil zeggen de ongemakken blijven maar je leert je kruis te dragen.

De psychiater; In de geestelijke gezondheid is dit degene die de patiënt van psychopharmaca voorziet om de patiënt in een geestelijk en lichamelijk in een lagere prikkelbare toestand te brengen “zodat ‘de telefoon’ wat minder hard overgaat”. Maar de telefoon blijft toch nog steeds over gaan.

De fysiotherapeut: Deze is hard bezig met het bewegingsapparaat, alwaar de fysiologische spanningsreacties van de emoties zich manifesteren zoals benauwdheid, nek-, rug- en schouderklachten en andersoortige spierpijnklachten en bewegingsbeperkingen. maar ook deze laat de emoties veelal buiten schot omdat die buiten zijn beroepsbevoegdheden liggen.

Waar kan de patiënt dan wel terecht?

In de energetische therapie met kennis van de pathologie, met een goede fysiotherapeutische onderbouwing en met inzicht in gevoelsaspecten en fenomenen in het lichaam (haptonomie). We hebben een goed inzicht in de communicatie en de emotionele programmering van de mens (NLP) en hebben veel ervaring in de energetische technieken (EFT).

Dit alles met een toegankelijke ‘no-nonsens’ aanpak, helder, praktisch en effectief zonder maandenlange praatsessies waarbij humor een relativerende factor speelt. Een veelomvattende Body-Mind aanpak, gebruikmakend van de nieuwste inzichten en technieken van de Energetische Psychologie (E.F.T.) en haptonomie waarbij u vaak al na 1 of 2 sessies de schellen van de ogen zullen vallen. Uw klachten zullen drastisch zijn verminderd en u heeft vaardigheden om uw eigen energiehuishouding en emotionele vrijheid te optimaliseren. Kortom een eye-opener die u aan den lijve kunt ervaren.

Citaat: Sommige dingen die kan je niet uitleggen, die moet je ervaren!