Bedrijfspsycholoog

U wilt immers graag dat uw werknemer, collega of client zo snel mogelijk terugkeert op de werkvloer. Want bent u zich bewust wat een zieke werknemer per dag zoal kost? Tussen de €240,- oplopende tot €400,- per dag!

De wachtlijsten in de reguliere GGZ bedragen al gauw een half jaar, en in de gespecialiseerde GGZ kan dit oplopen tot een jaar. 7 op de 10 langdurig zieke werknemers is ziek thuis met mentale klachten.

Een Bedrijfspsycholoog is er voor het ondersteunen van werknemers met mentale klachten maar helpt de werkgever om het verzuimpercentage te beperken.

Wij adviseren werkgevers niet te wachten of af te wachten op hulp vanuit de reguliere GGZ en zelf de regie te pakken om werknemers weer snel en fit terug te ontvangen op de werkvloer. Hiermee is de werknemer namelijk sneller terug en effectief aan het werk dan bij behandeling door een eerstelijnspsycholoog of in de GGZ. Zo bespaart u als werkgever dus juist heel veel kosten. En het kan nog sneller door de inzet van onze meerdaagse intensieve trajecten. Deze korte intensieve trajecten zijn nog eens 30% effectiever dan wekelijkse trajecten.

Onze psychologen stimuleren werk hervatting vanuit de overtuiging dat dit vlot herstel bevordert. Er is meer dan alleen aandacht voor de klachten, wij kijken ook naar het herstel van functioneren. Wij adviseren u ook over de mogelijkheden om herstel te bevorderen en terugval te voorkomen. Wij gaan tot de wortel van het probleem. Want hierbij hebben de werknemer en werkgever baat bij. Als werkgever maakt u het verschil middels goedwerkgeverschap u mensen deze extra hulp te bieden.