Interne therapie

Interne individuele therapie bieden wij ook in Nederland naar aanleiding van het succes in Spanje. Een intensief traject in de Drentse of Friese bossen. Een 4 of 6 weeks traject waarbij we een intensief traject doorlopen met de beste wetenschappelijke bewezen therapieën. We geven u een kort overzicht van hoe een dag er zoal kan uitzien gericht op PTSS.

U verblijft in een prettige omgeving midden in de natuur, waar het u aan niets zal ontbreken. De therapie vind 5 dagen per week plaats, de overige dagen zijn vrij in te vullen. Wel is er op de vrije dagen in veel gevallen huiswerk. Wij raden het onze cliënten niet aan om naar huis te gaan. Wel is het mogelijk dat u tijdens deze dagen bezoek ontvangt. Maar het programma is zeer intensief en zwaar maar … tevens ook zeer effectief!

Onze cliënten geven ook altijd eigenlijk aan dat ze het heel zwaar vonden maar zeggen ze er dan gelijk achteraan, dit hebben we in jaren reguliere GGZ niet behaald. Dit is voor ons het mooiste compliment en daar doen we het voor. Uit huis, uit je omgeving en weg van de triggers.

8.00 uur starten met ontbijt

9.00 uur start met mind-fit walking

9.45 uur Imaginaire rescripting

12.00 uur lunch

13.30 uur EMDR therapie

15.30 uur bokstherapie (4x per week) letterlijk in de ring boksen onder begeleiding van een behandelaar en bokstrainer

17.00 uur vrij in te vullen, sporten, zwemmen, welness, …..

Tevens is er in de avond een huiswerk opdracht die zelfstandig dient uitgevoerd te worden.

Dit is een willekeurige dag uit het programma Interne intensieve therapie , in het begin zullen de dagen intensiever zijn en verschillen per persoon. Vaak gaan we ook nog een aantal keren een therapie doen met paarden omdat paarden heel goed de mens spiegelen. Uit de nieuwste onderzoeken is gebleken dat creativiteit ook bijdraagt aan verwerking ook hierin hebben we ruimte in ons programma gemaakt. In geval van eetproblematiek zal een diëtiste ook aansluiten.