EMDr en virtueel reality

EMDR en virtueel reality een prachtige methode die zo krachtig zijn. Langzaam worden VR en apps steeds meer toegepast in de geestelijke gezondheidszorg en maakt het steeds meer onderdeel van het behandelprogramma.

Waarom EMDR en Virtueel reality ?

Omdat ons brein maar moeilijk kan bepalen of het werkelijkheid is of VR. Dit, samen met het feit dat iemand in VR volledig is afgesloten van de buitenwereld en opgaat in de nieuwe wereld van de VR, zorgt ervoor dat dit medium ideaal is voor behandelingen. U hebt namelijk geen afleiding die aanwezig is bij een traditionele setting. Op deze wijze kan de behandeling thuis of in onze praktijk plaats vinden.

De EMDR en virtueel reality zijn een toevoeging in de therapie maar geen los staande behandeling. In onze praktijk maken we gebruik van deze moderne techniek zodat u het evt. thuis ook kunt oefenen en de behandeling kunt voortzetten. 

VR kun je inzetten voor enkelvoudige als complext trauma. Maar de vr-bril is inmiddels zo populair in onze praktijk geworden dat we deze niet meer willen missen. Na de EMDR kunnen we nog een ontspannings programma met u doorlopen zodat u heerlijk ontspannen naar huis gaat. 

EMDr en virtueel reality met toevoegingen

Na een (succesvolle) EMDR behandeling willen we ook graag weten of we de behandelde angsten ook echt weg zijn. Samen gaan we dan kijken naar een filmpje met de Virtueel reality bril en gaan we de confrontatie aan. Je staat er zelf letterlijk midden in. En door de bril bestaat de andere wereld even niet. Deze ervaringen word door onze cliënten als zeer heftig maar zeer waardevol ervaren.

Onze eerste ervaringen met deze nieuwe techniek heeft ons doen verbazen. Wat een prachtige methode! Wij gebruiken de VR bril uitsluitend in combinatie met behandelingen in onze praktijk.

Wil jij ook eens ervaren hoe EMDR therapie middels de VR-bril werkt? Neem dan gauw contact met ons op.