Slapeloosheid ervaring

Een slaapprobleem of gewoon stiekem medicatie verslaafd? slapeloosheid ervaring

Slapen…..mijn slapeloosheid ervaring

Iedere dag weer, we kunnen er niet zonder om te kunnen presteren, om een leuk mens te kunnen zijn, om mentaal en fysiek te kunnen functioneren.  Goed slapen is zo belangrijk op nog zoveel andere fronten.

Mijn verhaal is mijn persoonlijke verhaal als ervaringsdeskundige maar ook als therapeut.

Slaap tips

Het verhaal begint denk ik een jaar of tien geleden mijn huwelijk zat toen al in zwaar weer. Ik zat in een relatie met een zeer dominante narcistisch man waar ook nog van tijd tot tijd huiselijk geweld voor kwam, runde diverse bedrijven en moest alle ballen hoog houden. Steeds op de vlucht steeds in angst. Al was dat niet altijd bewust aanwezig.

Vroeger kon ik altijd overal slapen en ging graag vroeg naar bed, nog steeds overigens. De eerste keer melde ik mij bij de huisarts omdat ik amper nog 2 uur per nacht sliep. Ik kreeg oxazepam voorgeschreven. In het begin hielp het wel of dit nu kwam door mijn gedachten of werkelijk door de medicatie ben ik nooit achter gekomen. Het hielp in ieder geval en ik sliep weer.

Hoe ik de eerste keer gestopt ben en hoe lang het duurde weet ik niet meer precies. De tweede keer was een stuk heftiger en duurde ook jarenlang.

Oxazepam om te slapen

Ik melde me weer bij mijn huisarts en kreeg weer oxazepam. (Ik wil mijn toenmalige huisartsen absoluut niets verwijten want ik heb jarenlang de meest fijne huisartsen gehad!)

Al snel had ik aan de voorgeschreven dosering niet meer voldoende. Ik ging zelf verhogen en steeds meer en meer was ik nodig om het resultaat te bereiken.  Had ik een keer geen medicatie bij me dan sliep ik helemaal niet. In mijn tas, portemonnee, telefoonhoes en overal had ik de Oxa verstopt want stel dat ik onverwachts ergens moest overnachten. Oza en ik waren dikke vrienden…. want ik was ik niet meer. Ik was een stiekeme verslaafde zonder dat ik dit zelf zo zag en mijn omgeving op de hoogte was.

Bij de huisarts kon ik steeds weer nieuwe ophalen jarenlang af en toe moest ik bij de huisarts langs om nieuwe te krijgen. En wat ben ik boos geweest op de assistenten als ik het was vergeten tijdig te bestellen en ik niet dezelfde dag nieuwe kreeg.

Puur verslaafd zonder dat ik zelf in de gaten had. Tegen mijn omgeving hield ik wijselijk mijn mond.

Op het laatst nam ik iedere nacht 5 stuks van de hoogste dosering! Uiteindelijk stuurde hij mij naar een psycholoog waarbij we over van alles spraken maar niet de educatie en kennis over slaap kreeg waar ik juist behoefte aan had, achteraf… zonder medicatie kon ik inmiddels helemaal niet meer slapen al was ik nog zo moe.

Jarenlang ging dit door al met al wel een jaar of 5. Twee jaar daarvoor had mijn huisarts al eens een aantal keren terloops aangegeven dat ik beter bij deze man weg kon gaan. Want hij had zeer dreigend mijn huisarts gebeld.

Toen ik eindelijk na veel gedoe en huiselijk geweld eindelijk voor mezelf durfde op te komen.

Ik ben weg gegaan en uit mijn omgeving vertrokken met een mooie nieuwe uitdaging.

Op dat moment besloot ik ook dat dit allemaal niet langer kon. Ik verlangde zo naar natuurlijke echte rust. Toen ben ik heel eigenwijs op eigen houtje zonder begeleiding gaan afbouwen. Steeds iets minder… ook ben ik andere zaken gaan aanpakken. Tips om slaapmedicatie af te bouwen.

Ruim een half jaar ben ik hier voor nodig geweest. Want echt wat was dit zwaar, en baalde ik dat het zo vreselijk lang duurde. Maar wat was ik trots dat ik weer kon slapen zonder medicijnen. De bijwerkingen die het had opgeleverd duurden wat langer.

Nog steeds heb ik van tijd tot tijd last van moeilijk slapen. Het zou voor mij een zegen zijn als we stoppen met zomer en wintertijd. Dat breekt me iedere keer weer op. Zo ook nu tijdens mijn aanwezigheid op Aruba waarbij de tijd 5 uur terug is. Ook straks als ik weer thuis kom ervaar ik een paar weken problemen maar dat los ik nu gelukkig beter en goed op.

Toen ik ging omscholen tot therapeut kwam ik een opleiding/cursus slapen tegen. Pas toen gingen eigenlijk mijn ogen goed open. Waarom heeft nooit iemand mij deze dingen verteld? Waarom hoefde ik nooit een slaapdagboek bij te houden. Waarom had ik nooit deze tips gekregen?

Veranderingen om beter te slapen

Veranderingen aanbrengen in het gebruik van koffie-thee-cola en alcohol. Veranderingen in mijn telefoon en computer gedrag. Slaaptijden, slaap hygiëne, en nog veel meer. Soms hele kleine simpele aanpassingen met groot resultaat.

Simpel weg denk ik, ga ik er vanuit dat mijn huisarts en psycholoog ze ook niet kenden. Inmiddels help ik mijn cliënten die veelal met andere klachten binnenkomen aan een betere slaap. En wat krijg ik vaak als terugkoppeling? “Goh, als het zo simpel was had me dat veel ellende gescheeld.”

Daarom help ik graag in mijn praktijk mensen met slaapproblemen. Iedere keer als ik nieuwe cliënten/patiënten vraag ik steevast hoe is je slaap? En voelde ik nog wat ik heb mee gemaakt in het afkickproces daar heeft EMDR therapie mij dan weer prima mee geholpen want door mijn slaapproblemen had ik inmiddels ook PTSS ontwikkeld.

Want niemand kan goed functioneren zonder een goede nachtrust ook ik niet! Wil jij graag beter slapen dab help ik je graag naar een gezonde nachtrust zonder medicatie. Want oza komt er bij mij niet meer in.

Trek aan de bel!

Heb jij ervaringen met slapeloosheid? Schroom niet want ik hoor van veel mensen in mijn praktijk dat het hun uitstekend heeft geholpen en dat zelfs al binnen enkele sessies.

Het gehele programma bevat 6 bijeenkomsten. De kosten bedragen €750,- Meer over het programma slapeloosheid ervaringen is hier te lezen. Binnenkort starten we ook met een online slaap training waarbij we veel tips, kennis en advies met u gaan delen. Want niets zo prettig dan een goede nachtrust.

Slapeloosheid door dit programma en de EMDR ben ik er vanaf! Ik kan de training in combinatie met de sessies van harte aanbevelen. slapeloosheid ervaring

slaapproblemen