Waar moet je opletten bij het kiezen van een EMDR therapeut?

Op zoek naar een goede EMDR therapeut ? Dan is het belangrijk om goed op te letten! Er is (helaas) een wildgroei aan therapeuten die niet goed zijn opgeleid! Emdr therapeut is namelijk een vrij beroep (hoe is het mogelijk!) Er zijn opleidingen die mensen “opleiden” in enkele dagen, zonder passende vooropleiding, zonder werk ervaring, zonder supervisie of wat dan ook! Wij noemen dit Beun therapeuten.

Waar moet je opletten bij het kiezen van een EMDR therapeut?

Vraag daarom altijd naar de opleiding en ervaringen van een behandelaar! Informeer of ze door de VEN (vereniging emdr Nederland) geaccrediteerde opleidingen zijn opgeleid, vraag evt om een bewijs. Of kijk op de website van de VEN (overigens is niet iedere VEN opgeleide behandelaar/therapeut van deze vereniging) Is je behandelaar VEN geaccrediteerd opgeleid dat weet je dat deze goed is (voor) opgeleid en werkzaam is in het vak.

Dat deze doet aan de verplichte bijscholingen, en intervisie en de praktijk voldoet aan de richtlijnen. Een beuntherapeut kan veel schade opleveren dus wees daar ten alle tijden zeer allert op! Baat het schaad het niet gaat hier niet op. Een niet VEN opgeleide behandelaar wordt vaak (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Een VEN opgeleide vanuit de basisverzekering of als particuliere instantie betaald je het zelf, je werkgever, gemeente (wmo of jeugd), pgb of (letsel) schade verzekering. Wij zijn zowel VEN geaccrediteerd opgeleid als via de alternatieve zorgverleners kant en hebben daarin de grote verschillen ervaren. Daarom hebben wij de keus gemaakt om VEN geaccrediteerd opgeleid en door ontwikkeld te worden.