Intensieve therapie

Intensieve therapie  bieden wij aan in een 4-6 of 8 daags aan een gesloten traject. Deze methode is wetenschappelijk bewezen effectiever dan wekelijkse behandelingen!

Hoe werkt een intensieve traumatherapie traject

Een intensief traumatraject start met een uitgebreide kennismaking, psycho-educatie over wat gebeurd er met ons brein bij een trauma, we bespreken het trauma en de behandelingen, leggen de diverse EMDR methodes uit, testen de VRbril en brengen middels de yucel methode de draagkracht en draaglast in beeld.

We vragen de cliënt met een partner, ouder of iemand die hem/haar kan steunen in deze periode mee te nemen en uit de eigen vertrouwde omgeving te gaan. Ook adviseren we tussen de sessies door te bewegen of sporten.

Vanaf dag twee gaan we echt flink aan de slag. Met o.a.

  • EMDR therapie (handmatig of met de vrbril)
  • Psycho-educatie
  • Cognitieve therapie
  • Imaginaire exposure therapie
  • Exposure met vrbril, groot scherm of live
  • Mindfulness
  • Hypnotherapie
  • Yucel methode

Op de laatste dag sluiten we af met een evaluatie en kijken we wat er nog voor de toekomst nodig is. Ook kijken we hoe vol de emmer nog is, in de meeste gevallen is deze dan helemaal of nagenoeg leeg. Bouwen we opnieuw de levensbalk met de dragers en de lasten.

Het resultaat is in de meeste gevallen extreem groot. Tot op heden hebben we niemand behandeld zonder (minimaal) resultaat.

De behandeling is zwaar en pittig maar dat is het absoluut waard. Wij behandelen veelvuldig mensen die door de reguliere ggz als verloten worden beschouwd. Of waar lange wachtlijsten niet gewenst zijn.

Bij ons kun je terecht met en zonder verwijsbrief en hanteren we geen wachtlijsten na aanmelding proberen we u deze week nog in te plannen.

Wij werken met een vaste behandelaar en kijken naar wat de cliënt nodig is, plakken geen labels. Bij ons kunnen volwassenen en kinderen terecht. Wij bieden nazorg en werken met hele korte lijnen. Indien nodig en gewenst kunnen we de nazorg ook weer terug overdragen aan uw vorige behandelaar.

Voor wie is het geschikt?

Voor volwassen en kinderen met een meervoudig of heftig trauma of angst. Voor mensen die klaar zijn met de reguliere ggz of geen zin hebben in lange wachtlijsten en die graag snel en blijvend resultaat willen. Wij werken landelijk het maakt dus niet uit waar je woont. Wij werken veel samen met diverse huisartsen, bedrijfsartsen en huisartsenpraktijken.

Ervaringen

Ervaringen van cliënten die dit intensieve traject hebben gevolgd zijn zeer zeer positief! We hebben in een paar dagen meer bereikt dan in 10 jaar reguliere GGZ is een veel gehoorde uitspraak van onze cliënten.

Worden de behandelingen vergoed?

Wij hebben bewust de keuze gemaakt om te stoppen met de vergoedingen via de zorgverzekeraar! Onze therapieën worden wel  door werkgevers, UWV of in sommige gevallen de gemeente vergoed. Bij problemen na een ongeval of brand kan uw (letselschade) verzekering ook uitkomst bieden. Ook zijn de kosten fiscaal aftrekbaar. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk maar we willen wel graag overleg met je huidige behandelaar. Ook verwijzen wij evt. in geval van nabehandeling terug naar je behandelaar als dat is gewenst.

Ook op locatie

Met regelmaat trekken we door t land met de 4 daagse weekend intensieve traumatherapie heerlijk aan de kust waar we ook gebruik maken van sessies in de natuur als bos of het strand. Maar ook in kun je bij ons terecht voor therapie. Maar ook is het zelfs mogelijk om traumatherapie in Spanje te volgen vanuit je eigen huis of omgeving.