Dagbehandeling therapie in Spanje

Zien we steeds meer BN-ers hun toevlucht nemen tot dagbehandeling therapie in Spanje. Marco Borsato, Sarah van Soelen en Andre Hazes gingen u recent voor.

De therapie is gedurende 4 weken waarbij we 5 dagen per week besteden aan zeer intensieve therapie. Therapie speciaal afgestemd op uw specifieke klachten. Onze behandelingen zijn niet gericht op groepstherapie maar altijd individueel, 1 op 1.

Traumatherapie in Spanje! 

Hoe is onze werkwijze

Wat kun je van ons verwachten tijdens de therapie in Spanje?

We starten met een uitgebreid intake-proces waarbij we de verwijsbrief van uw huisarts of huidige behandelaar graag ontvangen. Een verwijsbrief is echter geen must, en kan dus ook zonder.

Na uw aanmelding maken we een telefonische afspraak voor een uitgebreide intake en screening van uw klachten. Na de intake houden wij intern een overleg waarbij wij uw persoonlijke behandelplan opstellen. En hoort u van ons van uw klachten geschikt zijn voor ons traject. Alle gesprekken die u heeft vinden plaats met de behandelaar zodat u maar eenmaal uw verhaal hoeft te vertellen.

De duur van de therapie

Het traject in Spanje duurt 3 of 4 weken afhankelijk van uw klachten. De intensieve dagbehandeling heeft als doel het opheffen of minstens het verminderen van uw klachten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld paniekaanvallen, vermoeidheid, boosheid, negatief zelfbeeld, somberheid etc.) Samen gaan we kijken naar een hoe u zich kunt verhouden door anders naar de klachten te kijken er er mee om te leren gaan. We kijken naar welke factoren uw klachten in stand houden, we leren u hoe u beter met het verleden om kunt gaan.

We leren u relaxatie oefeningen zodat u beter kunt ontspannen, we kijken naar uw problemen en uw slaapgedrag. Want stress en slaap zijn van grote invloed op uw “voelen en zijn.” We kijken welke trauma’s u hebt opgelopen in uw leven en pakken deze aan middels EMDR therapie.

Wij gaan ervanuit dat uw klachten grotendeels zijn opgelost in 3 a 4 weken. En dan komt er de dag waarop u het weer grotendeels alleen gaat doen en terug gaat naar uw eigen omgeving.

Nazorg

Net zo belangrijk als de therapie op zich is de nazorg wanneer u weer thuis bent. Deze nemen wij dan ook zeer serieus. Tijdens het einde van uw verblijf bespreken we samen hoe dit maatwerk traject gaat verlopen maar we laten u niet zomaar “zwemmen.”

Meer over therapie in Spanje

Eetstoornissen therapie in Spanje