Burn-out therapie Voor ondernemers

Je barst van de goede ideeën en plannen, Je bedrijf is je passie, je plannen wil je waar maken. Je gaat vol voor je bedrijf. Je lichaam zit bij je gezin aan de eettafel, terwijl je gedachten bij die nieuwe klant, een reorganisatie, de aanschaf van een nieuwe machine of bedrijfssysteem zijn. Als ondernemer zal je het zeker herkennen.

Je leeft niet meer de passie maar de passie leeft jou. Ondernemers leggen de lat hoog. Al je tijd en energie wordt opgeslokt door je bedrijf. En soms vergeet je gewoon te leven. Je bedrijf is immers jouw passie waar alles voor wijkt. En vergeet je soms gewoon te leven, leuke dingen te doen, en te ontspannen.

Ondernemen zit in je DNA

Voor ondernemers zijn er voldoende opleidingen en trainingen maar in het veld leer je pas wat echt ondernemen is en wat ondernemerschap pas echt inhoud. Kenmerken van ondernemers zijn eigenzinnigheid, drang naar autonomie en creativiteit.  Ondernemersbloed zit in je DNA daar word je mee geboren.

Ondernemen is kansen zien, kansen creëren. Creatief zijn, mogelijkheden benutten. Inspelen op kansen, mogelijkheden en behoeften. Het doel is niet geld verdienen  maar een gevolg als indicatie voor succes.

Draagkracht en draaglast

In het leven draait het om draagkracht en draaglast, en niet iedereen heeft dezelfde belastbaarheid. In veel ondernemingen is er veelvuldig te weinig aandacht voor de vitaliteit van mensen als personeel of ZZP’er. Wil er bij bedrijven wel aandacht zijn voor de fysieke gezondheid middels een sport abonnement of een wekelijkse stoelmassage, een zit/sta bureau etc. De geestelijke gezondheid word bij veel bedrijven vergeten.

Intensieve traumatherapie in Spanje

Ondernemers zijn goed in hun lat hoog te leggen, je hebt immers een boel verantwoording immers je werknemers moeten ook monden voeden. Als ondernemer stop je veel tijd en al je ziel en zaligheid in je bedrijf. Tijd waardoor je niet altijd meer de energie hebt deze te besteden aan zaken die er in het leven echt toe doen.  De kans en risico op uitval is groot.

burn-out therapie spanje privekliniek

Dopamine

Dopamine is een stofje die vrij komt als je succes ervaart, het hoort bij het beloningssysteem van je hersenen. Dopamine zorgt ervoor dat we ons tevreden en beloond voelen. Dopamine word niet continu aangemaakt maar komt vrij bij bepaalde situaties of handelingen. Voorbeelden hiervan zijn seks, sporten, drugs of eten.

Een teveel aan dopamine kan er voor zorgen dat belangrijke cognitieve functies worden verstoord. Een te laag dopamine level heeft ook weer gevolgen. Het bemoeilijkt de aansturing van spieren, met als mogelijk gevolg spierstijfheid. Traag bewegen, trillen zijn symptomen die voorkomen bij Parkinson maar ook speelt dopamine een rol bij schizofrenie en psychose.

En dan gaat het toch even mis

Iets wat ons allemaal kan overkomen, de balans is door allerlei zaken even helemaal weg. Je raakt sneller moe, na een weekend ben je nog niet hersteld, je slaapt steeds slechter, je bent prikkelbaar en het lijkt allemaal te mislukken. Kortom tijd om zaken anders te gaan bekijken en anders aan te pakken maar ook in veel gevallen het verleden aan pakken.

Burn-out therapie voor ondernemers

Als ondernemer (denk je) onmisbaar te zijn en dat is uiteraard ook voor een groot deel zo. Maar vergis je niet hoe anderen jouw zaken (al dan niet op hun eigen wijze) van jou overnemen. Maar als het toch dreigt mis te gaan wil je snel geholpen worden, spoedig herstellen zonder in herhaling te treden.

Wij kunnen u hierbij helpen, immers zijn wij zelf ook ondernemer en begrijpen heel goed waar je tegenaan loopt. Bij ons kunt u nog dezelfde week terecht en gaan we gelijk aan de slag. Wij draaien er niet op heen want daar bent u niet bij gebaat. Stickertjes plakken zijn wij na de lagere school mee gestopt. En doen dat dus ook niet bij jou. Jij bent jij, jij bent uniek en jij bent goed zoals je bent. Alleen zelfs de mooiste diamant zal onderhouden moeten worden en af en toe wat bijgeslepen worden. Net als bij jou.

gedachten faalangst burn out therapie meppel spanje

Intensief traject

Een burn-out is niet in een week ontstaan en zal dus niet in 1 week te genezen zijn. Die illusie gaan wij u ook niet geven. Maar het gaat wel een stuk sneller dan bij reguliere zorgaanbieders.  Er zijn bij ons twee trajecten burn-out therapie voor ondernemers mogelijk die beide erg succesvol zijn.

 • Intensieve therapie in Nederland waarbij u kunt kiezen hier in de regio te verblijven of dat u ’s avonds weer naar huis gaat (niet onze voorkeur)
 • Intensieve therapie in Spanje waarbij u 4 weken in onze luxe, persoonlijke kliniek verblijft

In een persoonlijk gesprek die u met uw behandelaar heeft gaan we samen op zoek naar maatwerk oplossingen. Hoe beter een traject past bij uw persoonlijke omstandigheden hoe beter u zich zult voelen.

Wat doen wij zoal anders

Eigenlijk doen wij in hoofdlijnen veel hetzelfde maar net die details maken het grote verschil. Wij hebben er bewust voor gekozen om de behandelingen niet meer te laten vergoeden door de zorgverzekeraar. Wij kijken naar u en niet naar wat de zorgverzekeraar aangeeft en vergoed. Maar wij voldoen wel aan alle wettelijke verplichtingen.

Kwalitatief goede en hoogwaardige zorg of hulp bieden vinden wij het aller belangrijkste en de sleutel tot succes. Onze behandelaar zijn zelf al jarenlang (succesvol) ondernemer en zullen daarom beter in staat zijn te begrijpen wat er speelt.

Wat verder opvalt bij ons :

 • Vaste behandelaar
 • Intensieve therapie tot wel 10 uur per dag therapie
 • Een prettige, luxe, huiselijke kliniek
 •  Aangename ontspannende omgeving aan zee
 • Naast therapie complementair werken met o.a. ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspanningsmassage, welness, bewegen, wandeltherapie etc.
 • Geen wachtlijsten, aanpakken en niet lullen.
 • Wij helpen joe weer aan een normale structuur.
 • Prive kok die voor je kookt.
 • Extra faciliteiten waar jij thuis ook gebruik van zou maken.
 • Snel resultaat.

Voor wie ?

Onze therapie is in principe voor iedereen maar het grootste deel van onze cliënten bestaan uit :

 • ondernemers
 • (oud) (top) sporters
 • artiesten
 • bestuurders en politici
 • ceo’s en (top) managers
 • jij en ik

Is je interesse gewekt en wil je graag meer weten? Bel ons gewoon! 06-53768669 en dat mag ook in het weekend en op een avond tot 22.00 uur. Schroom niet en bel met je behandelaar voor burn-out therapie voor ondernemers.