Angsten

heb je in hele soorten en kunnen je leven behoorlijk belemmeren. Uit onderzoek is gebleken dat we angsten kunnen onderverdelen in groepen.

Angsten voor :

  • Dieren, honden, wespen
  • Bloed en medische ingrepen, prikangst, angst om dood te gaan
  • Hoogtevrees

Angsten of een fobie voor dieren is, hoe ongelooflijk het ook klinkt voor de mensen die er last van hebben. Vrij snel en eenvoudig op te lossen. Bij angsten heeft de persoon die de angst of fobie ervaart veelal een ramp scenario in het hoofd bedacht. ” Wat zou er kunnen gebeuren als ….”

Tijdens de EMDR gaan we aan de slag met het ramp beeld wat iemand in het hoofd heeft gecreëerd. Een flashforward noemen we dit. Hierop gaan we aan het werk en sluiten het af met een mental video. Wat roept er nog spanningen op…. 

Soms is iemand zo angstig dat het de angst voor de angst is. Maar hoe realistische is deze angst nu echt. Ook dat kunnen we gaan onderzoeken en behandelen.

lees ook eens uitleg over een paniekstoornis.

Mensen die deze angsten of fobie hebben gehad en met EMDR zijn behandeld zijn veelal in 3 behandelingen klaar. Tijdens de behandeling nemen we ook nog een stukje exposure mee om het te controleren.

In sommige gevallen zit er een andere angst achter. Praktisch alle angsten kunnen we met EMDR weghalen. Wij zetten tijdens onze therapie veelvuldig de VR-bril in en daarin hebben we ook de mogelijkheid om exposure therapie toe te passen. 

handpop bij kinderen

Tijdens onze therapie met kinderen zetten we met grote regelmaat onze handpop Sjors de brandweerman is een held in. Kinderen praten immers makkelijker met een pop dan een mens. Want de pop bestaat niet en die bespeel jij. Veel kinderen maakt het makkelijker over moeilijke situaties als er een bepaalde chemie is met de pop. Iedereen wil graag een held zijn en Sjors weet dat prima naar kinderen uit te leggen. Maar ook hoe Sjors zijn problemen overwon.